شرایط صدور رواید

وزارت امور خارجه و نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور دراجرای سیاست کلی دولت جمهوری اسلامی ایران و مقررات مربوطه آماده ارائه خدمات جهت مسافرت اتباع کشورهای خارجی به ایران است.

نکات لازم برای اخذ روادید (ویزا)

–         اتباع کلیه کشورهایی که دارای گذرنامه و اجازه اقامت معتبر در کشور محل اقامت هستند، می توانند پس از ارائه مدارک لازم و اخذ روادید به ایران مسافرت کنند.

–         اتباع کلیه کشورها که دارای گذرنامه معتبر هستند، می توانند برای مسافرت به مناطق اقتصادی آزاد کیش، قشم و چهار بهار روادید ۱۴ روزه را در مبادی ورودی مناطق مذکور اخذ نمایند.

–         اتباع  خارجی زیر ۱۸ سال جهت اخذ روادید نیاز به ارائه اجازه نامه کتبی پدر که به تأیید نوتاری پابلیک (محاضر رسمی محلی) رسیده باشد، دارند.

–         اتباع خارجی پس از ورود به مناطق آزاد در صورتی که قصد مسافرت به سایر نقاط کشور را داشته باشند می توانند به نمایندگی وزارت امور خارجه مستقر در همان منطقه مراجعه و طبق مقررات روادید لازم را دریافت نمایند.

–         متقاضیان برای ورود به سایر مناطق آزاد که فاقد مبادی مستقیم ورودی هوایی، دریایی و یا زمینی هستند می بایست از طریق یکی از نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور روادید مورد نیاز را دریافت نمایند.

–         ایرانیانی که ترک تابعیت ننموده اند (دارای شناسنامه و گذرنامه ایرانی هستند) و در ضمن دارای گذرنامه خارجی و یا مدرک مسافرتی پناهندگی هستند، نمی توانند با مدارک مذکور به ایران مسافرت نمایند، این گونه افراد می بایست گذرنامه جدید دریافت کرده و با گذرنامه ایرانی به کشور مسافرت نمایند.

–         صدور روادید برای اتباع کلیه کشورها باستثناء فلسطین اشغالی (اسرائیل) براساس مقررات بلامانع است.

–         درصورت رد درخواست روادید به هر دلیل  وجه پرداخت شده مسترد نمی گردد.

به لحاظ متفاوت بودن مدارک مورد لزوم برای انواع مختلف روادید، جهت اطلاع دقیق تر به قسمت مربوطه مراجعه شود.

اخذ روادید تجاری 

داشتن دعوتنامه از طرف شریک تجاری (حقیقی ویا حقوقی)  و رجوع به نشانی اینترنتیhttp://wvisa.mfa.gov.ir/load_company.php  و ثبت درخواست روادید تجاری

مدارک لازم جهت درخواست ویزای تجاری

تکمیل یک برگ فرم درخواست صدور روادید

دعوتنامه شریک تجاری ویا کاری ایرانی از طریق ثبت درخواست در نشانی اینترنتی http://wvisa.mfa.gov.ir/load_company.php

دو قطعه عکس بیومتریک جدید ۴*۳ تمام رخ، بدون کلاه، عینک تیره و پشت نویسی شده

اصل گذرنامه معتبر متقاضی که باید حداقل شش ماه اعتبار داشته باشد

ارائه رسید پرداخت هزینه صدور روادید بر اساس جدول هزینه های کنسولی

توجه

برای جلوگیری از اتلاف وقت از ارسال مدارک ناقص خودداری نمایید، به این گونه مدارک ترتیب اثر داده نخواهد شد.

مدت رسیدگی به درخواست صدور روادید حداقل ۱۰ روز کاری است.

نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور می تواند درصورت لزوم از فرد متقاضی برای مصاحبه دعوت به عمل آورد

با توجه به شرایط خاص روادید چند بار ورود، ارائه درخواست شریک تجاری و یا کاری ایرانی و درخواست شرکت محلی ضروری بوده و درصورت لزوم پس از مذاکره با مدیران شرکت مزبور اقدام لازم معمول می گردد.

ارائه مدارک ضمانتی برای اعطای روادید ایجاد نمی کند، پاسخ به درخواست روادید در مدت مقتضی اعلام خواهد شد.

درصورت رد درخواست روادید، نمایندگی جمهوری اسلامی ایران موظف به اعلام دلیل و یا دلایل رد درخواست نیست.

رواید عبور ویزای ترانزیت

روادید عبور (ترانزیت) جهت افرادی صادر می گردد که قصد سفر به کشور سومی را از طریق کشور جمهوری اسلامی ایران دارند. این افراد ظرف مدت کوتاهی (حداکثر ۷ روز) به صورت ترانزیت از ایران عبور نمایند.

مدارک لازم

–         تکمیل یک برگ فرم درخواست صدور روادید

–         روادید معتبر کشور مقصد

–         دو قطعه عکس بیومتریک جدید ۴*۳ تمام رخ، بدون کلاه، عینک تیره و پشت نویسی شده

–         ارائه بلیت معتبر مسافرت به کشور سوم

–         اصل گذرنامه معتبر متقاضی که باید حداقل شش ماه اعتبار داشته باشد

–         ارائه رسید پرداخت هزینه صدور روادید بر اساس جدول هزینه های کنسولی

توجه

به مدارک ناقص ترتیب اثر داده نخواهد شد

مدت رسیدگی به درخواست روادید حداقل ۱۰ روز کاری است.

نمایندگی جمهوری اسلامی ایران درصورت ضرورت می تواند متقاضی را برای مصاحبه دعوت به عمل بیاورد.

روادید جهانگردی -توریستی 

اتباع کشورهای خارجی می توانند از طریق آژانس های مسافرتی و مراکز توریستی پس از اخذ رواید به جمهوری اسلامی ایران سفر نمایند

متقاضیان روادید جهانگردی با ارائه مدارک زیر باید شخصاً به نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران مراجعه نمایند

مدارک لازم

–         تکمیل یک برگ فرم درخواست صدور روادید

–         برای متقاضیان روادید جهانگردی ارائه شماره دعوتنامه (Reference) ارائه شده توسط آژانس مسافرتی معتبر و در مورد روادید زیارتی تقاضای کتبی متقاضی کفایت می کند.

–         دو قطعه عکس بیومتریک جدید ۴*۳ تمام رخ، بدون کلاه، عینک تیره و پشت نویسی شده

–         اصل گذرنامه معتبر متقاضی که باید حداقل شش ماه اعتبار داشته باشد

–         ارائه رسید پرداخت هزینه صدور روادید بر اساس جدول هزینه های کنسولی

توجه

به مدارک ناقص ترتیب اثر داده نخواهد شد

نمایندگی جمهوری اسلامی ایران درصورت ضرورت می تواند متقاضی را برای مصاحبه دعوت به عمل بیاورد.

تشخیص اعطای روادید با نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران است و درصورت رد درخواست الزامی جهت اعلام رد  دلیل و دلایل به متقاضی از سوی نمایندگی نیست.

ارائه مدارک، الزامی جهت صدور روادید ایجاد نمی کند و پاسخ به درخواست در زمان مقتضی اعلام می گردد.

ویزای فرودگاهی
باتوجه به مصوبه هیئت وزیران جمهوری اسلامی ایران، مقرر گردید منبعد دفاتر گذرنامه و روادید وزارت امورخارجه مستقر در فرودگاه امام خمینی (ره)، مهرآباد، مشهد، شیراز و تبریز جهت دارندگان گذرنامه های عادی معتبر کشورهای مندرج در ذیل بنا به درخواست متقاضی روادید جهانگردی صادر نمایند.

آذربایجان – آلبانی – آلمان – اتریش – ارمنستان – ازبکستان – اسپانیا – استرالیا – اسلوانی – اسلوواک – امارات متحده عربی – اندونزی – اکراین – ایتالیا – ایرلند – بحرین – برزیل – برونی – بلاروس – بلژیک – بلغارستان – بوسنی هرزگوین – پرتغال – پرو – تاجیکستان – تایلند – ترکمنستان – چین – دانمارک – فدراسیون روسیه – رومانی – ژاپن – سنگاپور – سوئد – سوئیس – سوریه – عربستان – عمان – فرانسه – فلسطین – قبرس – قرقیزستان – قطر – کرواسی – کره جنوبی – کره شمالی – کلمبیا – کوبا – کویت – گرجستان – لبنان – لوگزامبورگ – لهستان – مالزی – مجارستان – مغولستان – مکزیک – نروژ – نیوزلند – ونزوئلا – ویتنام – هلند – هند – یوگسلاوی – یونان

توجه

لازم به ذکر است که این نوع روادید صرفاً با هدف جهانگردی و جهت افرادی که اصالتاً دارای تابعیت کشورهای فوق الذکر است صادر و شامل دارندگان گذرنامه های سیاسی،خدمت، تجاری، کارشناسی، خبرنگاری، گزارشگری و اتباع ایرانی که دارای گذرنامه خارجی نیز بوده ولی به موجب قوانین جمهوری اسلامی ایران از تابعیت ایران خارج نشده اند نخواهد بود.

روادید برای ایرانی های ترک تابعیت کرده 

اتباع سابق ایران که براساس قانون مدنی ترک تابعیت نموده اند می توانند پس از اخذ روادید به جمهوری اسلامی ایران سفر نمایند، متقاضیان می توانند با ارائه مدارک زیر شخصاً و یا با ارسال مدارک توسط پست سفارشی جهت اخذ روادید اقدام نمایند

مدارک لازم

–         تکمیل یک برگ فرم درخواست صدور روادید

–         یک نسخه فتوکپی سند ترک تابعیت از جمهوری اسلامی ایران

–         دو قطعه عکس بیومتریک جدید ۴*۳ تمام رخ، بدون کلاه، عینک تیره و پشت نویسی شده

–         درخواست کتبی متقاضی روادید

–         اصل گذرنامه معتبر متقاضی که باید حداقل شش ماه اعتبار داشته باشد

–         ارائه رسید پرداخت هزینه صدور روادید بر اساس جدول هزینه های کنسولی

توجه

بر اساس مدارک ناقص ترتیب اثر داده نخواهد شد

مدت رسیدگی به درخواست صدور روادید حداقل ۱۰ روز کاری است.

رواید اتباع، مردان خارجی دارای همسران ایرانی 

آقایان اتباع سایر کشورها که دارای همسر ایرانی هستند، می توانند پس از اخذ روادید به جمهوری اسلامی ایران سفر نمایند، متقاضیان می توانند با ارائه مدارک زیر شخصاً و یا با ارسال مدارک جهت اخذ روادید اقدام نمایند.

مدارک لازم

–         تکمیل یک برگ فرم درخواست صدور روادید

–         درخواست کتبی همسر متقاضی روادید

–         دو قطعه عکس بیومتریک جدید ۴*۳ تمام رخ، بدون کلاه، عینک تیره و پشت نویسی شده

–         ارائه فتوکپی گواهی ازدواج (پروانه زناشویی ایرانی)

–         اصل گذرنامه معتبر متقاضی با حداقل شش ماه اعتبار

–         ارائه رسید پرداخت هزینه صدور روادید بر اساس جدول هزینه های کنسولی

توجه

برای جلوگیری از اتلاف وقت از ارسال مدارک ناقص خودداری نمائید، به این گونه بر اساس مدارک ترتیب اثر داده نخواهد شد.

مدت رسیدگی به درخواست صدور روادید حداقل ۱۰ روز کاری است.

نمایندگی در صورت لزوم می تواند از متقاضی برای مصاحبه دعوت به عمل آورد.

روادید اتباع خارجی دارای مادر ایرانی

اتباع سایر کشورها که دارای مادر ایرانی هستند، می توانند پس از اخذ روادید به جمهوری اسلامی ایران سفر نمایند، متقاضیان می توانند با ارائه مدارک زیر شخصاً و یا با ارسال مدارک توسط پست سفارشی جهت اخذ روادید اقدام نمایند

مدارک لازم

–         تکمیل یک برگ فرم درخواست صدور روادید

–         ارائه فتوکپی سند ولادت

–         دو قطعه عکس بیومتریک جدید ۴*۳ تمام رخ، بدون کلاه، عینک تیره و پشت نویسی شده

–         ارائه فتوکپی گواهی ازدواج پدر و مادر (پروانه زناشوئی ایرانی)

–         برای افراد زیر ۱۸ سال اجازه نامه کتبی پدر تأیید شده توسط دفترخانه رسمی(Notary public)

–         درخواست کتبی مادر

–         اصل گذرنامه معتبر متقاضی باحداقل شش ماه اعتبار

–         ارائه رسید پرداخت هزینه صدور روادید بر اساس جدول هزینه های کنسولی

توجه

برای جلوگیری از اتلاف وقت از ارسال مدارک ناقص خودداری نمائید، به این گونه بر اساس مدارک ترتیب اثر داده نخواهد شد

مدت رسیدگی به درخواست صدور روادید حداقل ۱۰ روز کاری است.

کانال تلگرام گشت لحظه دیدار